Het bestuur laat zich bij de keuze en het vaststellen van het strategisch beleggingsbeleid adviseren door de beleggingscommissie.
De Beleggingscommissie bestaat uit:


E.G.M. (Ed) Penninx

E.G.M. (Ed) PenninxLid van de beleggingscommissie.

“In mijn actieve periode binnen VNU was ik directievoorzitter van de Dagbladengroep en van World Directories. Nadien ben ik betrokken geraakt bij Pensioenfonds VNU waarvan vele jaren als voorzitter van het bestuur. Op 1 augustus 2018 zat mijn maximale bestuurstermijn van 12 jaar erop en heb ik het stokje overgedragen aan Marcel Rutte. Op verzoek van het bestuur ben ik lid van de beleggingscommissie gebleven.”


M.J. (Marc) Borkink

M.J. (Marc) BorkinkBestuurslid namens de pensioengerechtigden, vice-voorzitter.
Voorzitter van de beleggingscommissie.

“Als voormalig Corporate Treasurer van VNU heb ik een brede kennis van internationale financiële markten. Alle betrokkenen bij het pensioenfonds mogen en kunnen van mij verwachten dat ik mij zal richten op een goede beheersing van de verhouding risico/rendement van de beleggingen. Goede en transparante rapportages zijn van groot belang, evenals samenwerking binnen het bestuur en met alle toezichthoudende instanties. Dit alles om een gezonde toekomst van het fonds te waarborgen.”


Ondersteuning

De beleggingscommissie wordt ondersteund door M. (Marsha) van Beusekom, investment consultant bij Aon Hewitt.

M. (Marsha) van Beusekom

M. (Marsha) van BeusekomInvestment consultant voor het pensioenfonds

“Binnen Aon Hewitt ben ik degene die pensioenfondsen adviseert over de beleggingszaken. Deze rol heb ik ook voor het pensioenfonds VNU. Ik probeer het bestuur te ondersteunen bij het inrichten van de beleggingsorganisatie.”